Ploeg Technieken, een ploeg in de pedagogische commissie van S&GVL
technieken@scoutsengidsenvlaanderen.be

Stuur ons even een mail of een facebookbericht.

Of trek eens aan onze mouw na een vormingsmoment.

We nemen graag de tijd om je beter te leren kennen,
dan spreken we eens af om onze werking uit de doeken te doen.

Je kan een mail sturen naar technieken@scoutsengidsenvlaanderen.be

5 Ploeg Technieken: Instructor

We zoeken extra leden bij Ploeg Technieken.

Ploeg technieken is een groep leiding en oud-leiding binnen het verbond S&GVL die met het thema technieken aan de slag wil gaan om leiding te ondersteunen en te in spireren. Ons doel is om zelf te groeien en te experimenteren. Om anderen warm te maken zodat ze als scout of gids geïnformeerd en geengageerd aan de slag kunnen.

We ontvangen erg veel aanvragen om vormingen rond technieken te gaan geven, maar zoeken nog extra instructeurs om aan de hoeveelheid vragen te kunnen voldoen. We willen graag zoveel mogelijk leiding bereiken.

Heb jij een brok scoutservaring die je wil delen? Kan je stevig wat sjorren, of wil je graag de knoopjes van het vak aanleren?

Wij zoeken enthousiaste vrijwilligers die samen met ons wat tochten willen voorbereiden, de vaardigheden van vuur maken uitleggen of die mee met ons op weekend willen gaan.

Indien jij toevallig bedreven bent in het correct rechtzetten en hanteren van het kabelbaanpakket van S&GVL, dan willen we je zeker aanraden om even contact met ons op te nemen: We zoeken zeker nog extra begeleiding om de opleiding KBB voldoende te kunnen organiseren.

De grootte van je engagement, en de hoeveelheid tijd dat je in onze ploeg wil steken kan je zelf mee bepalen.
We verwachten dat onze ploegleden betrokken zijn door hun mening te geven over bepaalde technische vragen of emails, en hun steentje bijdragen om vormingen te geven aan leiding. Je kiest zelf of je vb 1x per maand iets wil mee doen, of je elke week wil gaan vorming geven.

We hebben ook een maandelijks vergadermomentje in het scoutshuis in Antwerpen. Hier steken we met enkelen de hoofden bij elkaar om het reilen en zeilen van de ploeg te bespreken en weekendjes voor te bereiden of projecten door te praten. We willen je stimuleren om hier ook aanwezig te zijn als dat lukt.

Wat we allemaal doen en aanbieden kan je hier eens bekijken.

• Een megatoffe ploeg.
  • De ruimte om zelf te experimenteren met het thema technieken
  • Verschillende weekendjes en activiteiten waar je aan kan deelnemen
  • de kans om zelf veel bij te leren en te groeien.
  • Een gigantische berg aan ervaring en passie die we met enorm veel plezier met je delen.
  • je kan mee op kampentoer in de zomer

Tijdens het scoutsjaar zijn we aanwezig op verschillende gouw en districtsaciviteiten.

Verder geven we aan leidingsploegen in heel Vlaanderen vorming. Zo komen we op verschillende plaatsen met lokale groepen in contact. Dat is de grote sterkte van onze werking. Wij nemen een zak sjorkoord bij de hand en gaan tot aan het materiaalkot van de leiding om hen ter plekke te ondersteunen. Op die manier kan jij onze ploeg helpen zonder heel ver te moeten reizen. We hebben ploegleden in elke provincie wonen, en onze weekendjes gaan steeds op een andere locatie door.

• Interactie: Assertiviteit, Mondelinge communicatie, Kennis delen
  • Informatie: Conceptueel denken, Creativiteit
  • Zelfmanagment: Zelfontplooiing
  • Problemen oplossen: Initiatief nemen, Betrokkenheid op de beweging, Omgaan met verandering