Verbondsbureau
vb@scoutsengidsenvlaanderen.be

Voor nog meer info over de taak kan je terecht bij volgende mensen:

- huidige uittredende commissaris Bert Verbeeck: c.jeugdverblijf@hopper.be

- verbondsvoorzitter Simon Smagghe: vv@scoutsengidsenvlaanderen.be

- verantwoordelijke hopper jeugdverblijf Gerda Clerix: v. jeugdverblijf@hopper.be

1 Commissaris(esse) Hopper Jeugdverblijf

De commissaris(esse) hopper jeugdverblijf is een vrijwilliger, verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het gezamenlijk beleid en beheer van de jeugdverblijven.

Hij/zij heeft als taak :

-          toezicht houden op het gezamenlijk beleid en beheer van de acht Hopper jeugdverblijven (financieel, investeringen, projecten, enz.)

-          voorzitten van de commissie jeugdverblijf

-          begeleiden van de beheerd(st)er jeugdverblijf (dat zijn de voorzitters van de lokale kernbesturen van elk jeugdverblijf)

-         lid van de hopper jeugdverblijfstaf, de commissie jeugdverblijf, het verbondsbestuur en het CJT; adviserend lid van de beheerscommissie

-       ondersteunen van initiatieven voor verblijfsinfrastructuur binnen Scouts en Gidsen Vlaanderen; voeling houden met noden van de beweging op vlak van verblijfsinfrastructuur

-          promotie van de jeugdverblijven, zeker binnen de beweging (naar alle diensten, ploegen, structuren)

-       meewerken aan synergie met Hopper winkel

-         behartigen van de Scouts en Gidsen Vlaanderen vertegenwoordiging inzake jeugdtoerisme. Bv. lid voor Scouts en Gidsen Vlaanderen in de algemene vergadering van het CJT (centrum voor jeugdtoerisme)

-     De commissaris(esse) jeugdverblijven wordt benoemd binnen het verbondsbestuur door de verbondsraad, op voordracht van het verbondsbureau. Het mandaat bedraagt drie jaar en is éénmaal hernieuwbaar.

-     De commissaris(esse) voert zijn/haar taak uit samen met en wordt bijgestaan door de verantwoordelijke Hopper jeugdverblijf die de dagelijkse leiding heeft over de 8 jeugdverblijven

Een boeidend thema: (groene) ruimte voor kinderen en jongeren om op kamp te gaan!

Mee zorg dragen voor deze 8 unieke plekken als uithangbord van Scouts en Gidsen Vlaanderen

Mee instaan voor 5 waarden, die we uitdragen met de hoppers: avontuur&buitenleven, in groep, met kinderen en jongeren, op een verantwoorde en duurzame wijze

Veel contacten over heel Vlaanderen

Uiteenlopende dossiers en zo de kans om veel kennis op te doen