ploeg Lokalen
lokalen@scoutsengidsenvlaanderen.be

Contacteer ploegverantwoordelijke Karel op lokalen@scoutsengidsenvlaanderen.be of 0476 94 72 74

10 scouts met een passie voor het scoutslokaal

GEZOCHT: scouts en gidsen die een scoutslokaal beheren en die hun kennis over scoutslokalen willen delen met andere groepen.

Vaak zijn scoutsgroepen namelijk op zoek naar goede praktijken, tips, mensen met ervaring... in verband met hun lokaal.

De ploeg Lokalen wil scoutsgroepen ondersteunen op vlak van lokalen (beheer, bouw, renovatie, ...). We schrijven hiervoor artikels in Over & Weer, geven vorming, zijn aanwezig op HO, maken publicaties, werken aan visie, beantwoorden vragen van groepen ...

Een ploeg vrijwilligers die 5 avonden per jaar samenkomt, soms in een recente nieuwbouw van een scoutsgroep.

Er is ruimte om je toe te leggen op het thema waarin jij sterk bent (nieuwbouwproject, inbraakpreventie,...), op een manier die jij wilt (artikel schrijven, langs gaan bij groepen met vragen ...).

• Interactie: Kennis delen
  • Informatie: Probleemanalyse (analytisch denken)
  • Problemen oplossen: Betrokkenheid op de beweging, Dienstbaarheid
Een werkjaar